miércoles, 22 de noviembre de 2017

I si et pagaren per anar en bici...


I si et pagaren per anar en bici...

 Mireia Pardo
 La bicicleta està de moda. Ningú pot negar no haver vist un major nombre de ciclistes a les grans ciutats, però no es tracta d'una simple percepció subjectiva. Les dades ho demostren. El sector d'aquest mitjà de locomoció va facturar 1.549 milions d'euros en 2016, un 5,28% més que l'any anterior, la qual cosa va validar a les empreses del pedal, amb un percentatge del 23,49%, com a primera font d'ingressos de la indústria esportiva. Així ho afirma l'informe elaborat per AMBE, l'associació de marques del sector. Si encara no t'has pujat a aquest corrent, en aquest article t'expliquem perquè hauries de fer-ho.

Biciteta_Europa

Saber que fer esport és bo per a la teva salut no t'agafarà per sorpresa. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana la realització d'exercici moderat,com a mínim, durant 150 minutosa la setmana… I la bicicleta en aquest assumpte té molt a dir. De fet, el Centre de Recerca d'Epidemiologia Ambiental de Barcelona i l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), després de realitzar una recerca a Mèxic DF, van concloure que l'ús habitual de la bicicleta disminuiria en un 24% el nombre de morts anuals vinculades a malalties cardiovasculars i infeccions respiratòries.

D'altra banda, diferents estudis preveuen que en 2020 el 60% de la població mundial viurà a les ciutats. Si la contaminació de l'aire urbà és ja un problema, amb aquest increment de persones la situació seria insostenible. La realitat és que els vehicles, segons dades de l'associació Amics de la Bici, són responsables del 97% de la contaminació atmosfèrica de les grans ciutats. Ara pensem en el CO2 que emet una bicicleta. No hi ha comparació.

Addicionalment, també ajudaria a reduir la contaminació acústica dels centres urbans. L'OMS recomana una emissió màxima de 50 decibels, però les ciutats més poblades superen els 65. L'eliminació o minvament dels vehicles reduiria substancialment aquesta problemàtica, que en gran part ve derivada de la conducció de motocicletes. No hi ha excuses. La societat ha de conscienciar-se d'aquest gran problema i, en l'esforç per canviar la seva mentalitat, tota ajuda és poca i en això les empreses poden jugar un gran paper.

Un euro al dia per usar la bici

Un exemple de la labor que poden realitzar ho mostra Ingeteam. Aquesta companyia d'enginyeria elèctrica i desenvolupament d'equips es va convertir en 2016 en la primera empresa d'Espanya a incentivar econòmicament als seus empleats per anar amb bicicleta. En concret, Ingeteam abona un euro al dia als treballadors de la seva seu central (situada a Albacete) que acudeixen al seu lloc de treball amb bici, una mesura que, segons l'empresa, ha funcionat excepcionalment.
Mostra d'això és que, segons les seves dades, abans d'engegar l'incentiu solament utilitzaven aquest mitjà de locomoció cinc dels seus empleats. Una xifra que en un any s'ha incrementat fins a les 40 persones. A aquesta mateixa iniciativa s'han unit des de llavors altres empreses com l'asseguradora Liberty, que ofereix als seus empleats 37 cèntims per cada quilòmetre recorregut durant els seus desplaçaments en horari laboral.

No hay comentarios:

Publicar un comentario